Sunday, January 25, 2009

Vejrudsigter!!!

Snaregade i s/h

Weekenden er gået med en del fotografering både lørdag og søndag. Overskriften vil jeg komme tilbage til, men lørdag først; grå, trist og småvåd, så hvad skal man finde på, når man nu så gerne vil tage lidt billeder? Ind i det indre København og tage lidt billeder af regnvåde gader og gerne billeder, der kan konverteres til sort/hvid, så de får et rigtig trist udseende.

Fiskerkonen ved Gammel Strand

Ved Gammel Strand står også denne ... kreation.
Smag og behag er heldigvis forskellig.

Brosten tager sig godt ud i våd tilstand, men det er ikke mange steder, hvor brostenene stadig findes som vejbelægning (måske de autonomes forstjeneste?). To af disse steder er Snaregade og forlængelsen Magstræde. Gamle huse, smalle gader og ikke særlig mange mennesker gør disse gader velegnede til denne slags fotografering. Dog må jeg nok vende tilbage en sen nattetime med mit stativ; gaderne har potentiale til mere.

Magstræde i s/h

Døden og moderen ved Skt. Petri Kirke

Og en rigtig Død er det:-)

Detalje fra gitterlågen ind til Skt. Petri

Da jeg nu var i gang med at se på middelalderbyen, kunne jeg lige så godt se på en af Københavns ældste bygninger; Skt. Petri Kirke. Her er udmærkede motiver, men ikke på en overskyet dag, hvis man gerne vil have selve kirken med, for enten bliver den grå himmel overbelyst, eller også bliver bygningen underbelyst. En statue samt en detalje ved gitterlågen fik jeg dog taget i forbifarten.

Vigerslevvej er meget stille kl. 7.30 søndag morgen

Heller ikke meget liv i Valby
Parken. Bortset fra fuglene


Den lovede tåge måtte jeg selv stå for:-)
Et godt råd; hvis du tager billeder i koldt vejr,
så hold vejret før du trykker på udløseren,
specielt hvis du bruger flash

Tilbage til det med vejrudsigten; søndag morgen lovede DMI tåge efterfulgt af solskin. Tåge giver fantastiske billeder med mulighed for masser af mystik og silhuetter, specielt når solen er ved at bryde igennem, så glad og fro hoppede jeg ud af sengen meget tidligt i morges. Desværre var der ingen tåge, men udsigt til formiddagssol i stedet. Nuvel, det kan også bruges, så jeg tog et smut over i Valby Parken og ud på Tippen tidsnok til at se solen stå op. Ikke så snart var den stået op, før skyerne rullede ind igen. Og de har været her siden. For h...... hvor jeg glæder mig til den dag, hvor vejrudsigten her i landet holder mere end tre timer frem!

Avedøreværket kører for fuld kraft

Solopgang over tippen

Og så kommer skyerne:-(

Svaner i klassisk formation

Flere svaner, nu i lav højde...

...og i nærbillede

En kuldskær rødhals. Brrr...

Lidt billeder blev det da til. Foruden solopgangen blev det til mennesketomme stier og gader og en del forskellige fugle. Som tidligere beskrevet er både Tippen og Valby Parken fyldt med alskens fuglearter. Det er dog ikke helt nemt at fange de små kræ i perfekt positur, særligt når himlen ikke kan bruges som baggrund uden at få de førnævnte problemer med eksponeringen.

Området vrimler med silkehaler om vinteren,
men de er svære at komme tæt på.
Flokken har øjne i alle retninger,
så man bliver hurtigt spottet

Gråkragerne er også talrige...og sky

En brandhane midt i parken...øhh?!

Søndagen var bestemt ikke helt spildt, men hvis man udelukkende baserer sin fotografering efter vejrudsigten, bliver man hurtigt skuffet!